Hier komen de afmetingen

Adviescommissie LHBTIQ+ beleid Utrecht

De adviescommissie Lesbisch/Homo/Biseksueel/Transgender (LHBTIQ+)-beleid is ingesteld door het college van B en W van Utrecht.

Samenstelling
De adviescommissie bestaat uit vertegenwoordigers van elf grote LHBTIQ+ organisaties die actief zijn in en rond Utrecht: COC, St. Pann, St. Midzomergrachtfestival, Groep 7152, Roze 50+ Utrecht, St. De Kringen, Prismagroep, biculturele LHBT jongeren, Utrecht Gender Divers, Vereniging Anteros, St. De Luister (Savannah Bay) en Artikel 1 Midden Nederland.  De adviescommissie is een netwerkorganisatie. Het college heeft via de commissie een directe verbinding met de grote LHBTIQ+ gemeenschap in de stad.

Doel
De adviescommissie ondersteunt actief het gemeentelijke LHBTIQ+ beleid met als doel:
– sociale acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten.
– vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld tegen LHBTIQ+’s aanpakken.
-LHBTIQ+’s steunen om zich veilig te voelen en weerbaar te zijn in het sociale domein.
Daartoe is er overleg met de beleidsadviseur diversiteit, worden signalen opgepikt, advies uitgebracht aan het gemeentebestuur en wordt gekeken naar uitwerking van het beleid in de praktijk.
De adviescommissie is betrokken bij de Regenboogagenda: een actieplan om de zichtbaarheid, veiligheid en acceptatie te vergroten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Utrecht.

Meer informatie vindt u op www.utrechtlhbtiq.nl

Facebookpagina: https://www.facebook.com/Adviescommissie-LHBT-beleid-Utrecht-333440716816488/
E-mailadres: info@utrechtlhbtiq.nl